Toebehoren - Horren
Dankzij onze horren heeft u een gezond en comfortabel leefklimaat in huis! Jonker Zonwering Enschede levert horren, hordeuren en overige producten ter bevordering van ventilatie en anti-insecten.
Goed ventileren van uw woning is belangrijk voor uw gezondheid en voor het woonklimaat. Te vochtige lucht kan leiden tot schimmelvorming en verhoogt de kans op huisstofmijten. Schimmels en mijten veroorzaken vaak allergische reacties in de luchtwegen. Een gebrek aan frisse lucht leidt bovendien tot concentratieverlies, vermoeidheid en hoofdpijn. Dankzij de horren van Jonker Zonwering Enschede kunt u optimaal en volledig beschermd ventileren.

Met onze horren verzekerd u zich van een prima kwaliteit en veel keuze en typen. Zo leveren wij:

Unieke plissé hordeur
Het unieke aan plissé hordeuren is dat deze niet oprollen, maar mooi opvouwen. De hoogte van de ondergeleider is slechts 4 mm en daarmee letterlijk drempelverlagend. De treklijst blijft op elke gewenste stand staan. Dankzij de stabilisatiekoorden blijft de treklijst evenwijdig. Hierdoor kunnen zelfs kinderen de plissé hordeur eenvoudig en veilig bedienen.

Plisséhordeur XL
De mooie, Japanse vouwoplossing voor extra grote oppervlakken.De belangrijkste uitbreiding ten opzichte van de Plisséhordeur en de Dubbele plisséhordeuris het tussenprofiel, dat ervoor zorgt dat de geleider niet gaat doorhangen. De Plisséhordeur BXL t/m HXL is 180 cm breed en IXL t/m VXL is 200 cm breed. De deuren zijn te koppelen en toe te passen als dubbele plisséhordeur.

Dubbele plisséhordeur
De Japanse vouwoplossing voor grote oppervlakken, zoals schuifpuien, tuindeuren en serres. De hordeur rolt niet op, maar vouwt stijlvol op. De hoogte van de ondergeleider is slechts 4 mm en daarmee letterlijk drempelverlagend.

Raamrolhor SUPER+
Een elegante rolhor met rvs stift gaasopsluiting. Standaard geleverd met gyroscopisch functionerende speedreducer. Deze zorgt ervoor dat de hor langzaam naar boven oprolt én dit voorkomt een irritant harde klap.
 
Ideaal voor ramen waar veel windbelasting is, grotere of schuingeplaatste (dak)ramen. De onzichtbare rvs stift in de geleiders zorgt ervoor dat het gaas altijd netjes in de geleiders gespannen blijft, waardoor uitwaaien van het gaas niet mogelijk is.

Inklemhor
Gebruiksvriendelijk en bij uitstek geschikt voor draaikiep ramenmet kozijnen in hout, kunststof en aluminium. Het raam kan met de hor moeiteloos open en dicht. De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen; schroeven of boren is niet nodig. Dankzij het slimme trekflapje is de hor in een handomdraai uit te nemen.

Voorzet UNIT (raamplissé)
Strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas. Samen met de plisséhordeur zorgt de voorzet UNIT raamplissé voor eenheid in huis en een uniforme uitstraling naar buiten. Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de voorzet UNIT bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. In verstek gezaagde aluminium profielen zorgen voor een luxe uitstraling.

Inklem UNIT (raamplissé)
Strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas. Samen met de plisséhordeur zorgt de inklem UNIT raamplissé voor eenheid in huis en een uniforme uitstraling naar buiten. Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de inklem UNIT raamplissé bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. In verstek gezaagde aluminium profielen zorgen voor een luxe uitstraling.