Buitenzonwering - Markiezen
Functionele buitenzonwering met een nostalgische Hollandse uitstraling. Sinds 1986 leveren en monteren wij SCHLAPPI Markiezen voor particulier, winkels en horeca. Wij leveren zowel houten als aluminium markiezen in vele uitvoeringen. Kortom bij Jonker Zonwering te Enschede heeft u een hele ruime keuze!
Het grote voordeel van een markies is dat deze volledig kan worden aangepast aan de vorm van de gevel. Bediening is er van handmatig tot volledig automatisch. Tevens is een markies naast zonwering een perfecte reclamedrager. Op basis van door de klant aangeleverde (digitale) afbeelding brengt SCHLAPPI Markiezen deze met behulp van een sjabloon handmatig aan op de markies. Groot, klein, simpel, gecompliceerd, full color of een enkele kleur behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Extra voordeel:  bij markiezen krijgt de zon geen kans om vanaf de zijkant door het raam naar binnen te schijnen.


INNOVATIEF VAKMANSCHAP
Wanneer een producent in staat is om werkelijk nieuwe ideeën te ontwikkelen en uit te werken, is er sprake van vakmanschap. Peter Schlappi demonstreert zijn vakmanschap met de ontwikkeling
van een totaal nieuwe aluminium kap voor markiezen. De solide uitstraling van een markies komt voornamelijk van de kast. Wanneer men een houten markies vervaardigt, ligt het voor de hand om ook de kap van hout te maken. Een aluminium markies wordt in veel gevallen echter ook van een houten kap voorzien.

Omdat een aluminium kap altijd bestaat uit omgezet en / of gekraald materiaal, mist een aluminium kap de solide uitstraling van zijn houten equivalent. Peter liep al geruime tijd rond
met het idee om een solide volle aluminium kap voor markiezen te ontwikkelen.

Na een jaar van tekenen en experimenteren presenteert hij nu het nieuwste product van Schlappi Markiezen. De kap bestaat uit een vijftal profielen, waarvoor hij de matrijzen liet maken. De nieuwe kap heeft de uitstraling van hout, maar biedt alle voordelen van het onderhoudsvrije metaal. Het opmerkelijke van de profielen is dat de zijkappen gefreesd worden, zoals dat bij een houten markies ook gebeurt. Pas als de kappen op maat zijn, worden ze gepoedercoat. Zodoende wordt ook de zaagsnede in de lak gezet. De bovenkap is zodanig geconstrueerd dat de camouflagelat voor de motor hierin is geïntegreerd.

Het geheel is helemaal kleurgecoördineerd. Ook aan een snelle montage is gedacht. De zijkappen zijn voorzien van een gleuf, waar op elke willekeurige plaats de
aluminium hoekjes kunnen worden geplaatst. Het zal zodoende nooit meer voorkomen dat men in een voeg moet boren.

De kap is geschikt voor zowel houten als aluminium markiezen en markiezen met vijf en zes slagen kunnen erin geplaatst worden. Een aardige bijkomstigheid is dat het snoer voor de motor helemaal ‘blind’ kan worden weggewerkt in het kapschot. Bovendien is de kap opgebouwd uit een profiel van 18mm, zodat een combinatie met hout altijd mogelijk blijft. Zo kan men bijvoorbeeld een aluminium bovenkap combineren met houten kapschotten.

NIEUWE ERKERMOGELIJKHEDEN
Schlappi heeft echter nog meer ontwikkelingen. Omdat in sommige gevallen, zoals bij erkers, maar weinig ruimte voor de poten voor handen is, liet Peter speciale aluminium hoekverbindingselementen maken. Nu kan men een standaard aluminium voorlijst van 55mm combineren met een poot van 35 mm. Een erker, met een smalle ruimte tussen de ramen, kan nu eenvoudiger en toch deugdelijk voorzien worden van een markies. Peter Schlappi gaat de nieuwe producten helemaal in eigen huis produceren.